Purjeveneet

Uusi suojaisa nostopaikkamme Hernesaaren kärjessä soveltuu erinomaisesti kaiken kokoisille purjeveneille. Nostopaikalla on 150 metriä laituria, johon vene on helppo kylkikiinnittää maston purkua varten. Yli viiden metrin syvyys mahdollistaa isompienkin veneitten telakoinnin. Pitkä laiturimme mahdollistaa joustavat saapumisajat, mutta tarvittaessa noudamme veneesi.

Kun saavut purjeveneellä on hyvä tietää...

  • Purjeveneiden mastot kootaan ja puretaan satamassamme veneiden nostopaikalla, jossa sijaitsevat myös mastojen säilytystelineet. Mastoa purettaessa viemme saalingit, mittarit, antennin, windexin, vanttiruuvien tapit ja sokat veneesi sisälle niille tarkoitetuissa säilytysrasioissa. Tämän jälkeen pakkaamme maston säilytys kuntoon ja siirrämme sen nostopaikalla sijaitsevaan mastotelineeseen. Tarvittaessa masto on helppo noutaa telineestä ja siirtää korjaamon tiloihin mahdollisia huoltotöitä varten.
  • Maston virtajohdot tulee irrottaa omatoimisesti ennen veneen nostoa. Mikäli haluat, että teemme irrotuksen puolestasi, mainitsethan asiasta tilatessasi veneen noston.
  • Veneesi vesi- ja septisäiliöiden tulee olla tyhjennettyinä ennen veneen nostoa. Lähimmät septitankin tyhjennyspisteet sijaitsevat Lauttasaaren ja Sirpalesaaren ST1 huoltoasemilla.
  • Tyhjennä vene kaikesta pilaantuvasta ja nosta patjat niin, että ilma pääsee kiertämään.
  • Ota esille kaasupullot ja raketit.
  • Mikäli veneesi virtakatkaisijat sijaitsevat hankalissa paikoissa, muistathan mainita asiasta, jotta kevättoimet sujuisivat joutuisammin.