Itämeri on tärkeä jokaiselle venealan työntekijälle ja yritykselle. Myös me nautimme Itämerestä purjehtien ja veneillen Helsingin lähialueilta saaristomerelle. Jotta herkkä ja ainutlaatuinen saaristomme säilyisi puhtaana myös seuraaville sukupolville, on meidän kaikkien kannettava kortemme kekoon.

Ympäristöystävällinen veneenpohjan pesU


Veneiden pesupaikkamme on varustettu laadukkaalla monivaiheisella puhdistusjärjestelmällä, joka suodattaa pesuveden lähes 99,9% puhtaaksi. Puhdistusjärjestelmä kerää talteen kaikki epäpuhtaudet, jotka toimitetaan vuoden lopussa jatkokäsiteltäväksi ongelmajätelaitokselle. Samalla mahdollistuu pesuveden kierrättäminen uudelleen käytettäväksi. Näin säästämme vuosittain 150 000 litraa vettä, ja vähennämme omalta osaltamme Itämeren kuormittumista. Pesemme vuosittain noin 500 veneen pohjaa ja kantta. Asiakkaanamme pienennät oman veneilysi ympäristöjalanjälkeä.

Veden puhdistus ja kierrätys-Prosessi

PuhdistusProsessin edut

Veden kierrätys

Kiinteän aineen kierrätys

Suodatus

Ongelmajätteiden keräys ja kierrätys

Tiesitkö, että ongelmajätteet ovat oikeassa käsissä arvokkaita raaka-aineita. Me huolehdimme toiminnastamme syntyneiden jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä ISO 9001:2015 laatujärjestelmän vaarallisten jätteiden lajittelu- ja kierrätyssuunnitelman mukaan. Vanhat akut, hiomajäte, vanhat maalit, hartsit ja muut kemikaalit kerätään tarkasti talteen erikseen niille suunniteltuihin kierrätysastioihin. Vaarallinen jäte säilytetään siihen suunnitelluissa tiloissa palvelusatamassamme ja noudattaen tiukasti HSY:n yrityksille asetettuja säännöksiä. Asiakkaanamme voit huoletta luottaa, että ympäristölle haitalliset jätteet päätyvät turvallisesti jatkokäsiteltäväksi ja siten uudelleen kiertoon.

Yhteistyökumppani

Olemme myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n kannatusyritys. Lue lisää Pidä Saaristo Siistinä Ry:n toiminnasta painamalla viereistä logoa.

Keväällä 2020 perustamamme havaintoaseman Pidä Saaristo Siistinä Ry:n Rocco-palvelun käyttäjille informoimaan merirokon kiinnittymisajankohdasta. Samalla osallistumme myös myrkkymaalittomaan haasteeseen tarjoamalla viidelle Pidä Saaristo Siistinä Ry:n valitsemalle veneilijälle ilmaiset veneenpohjan pesut koko kesäksi. Me tuemme kannatusyrityksenä Pidä Saaristo Siistinä Ry:n arvokasta työtä saariston hyväksi. Painamalla logoa löydät lisää tietoa yhdistyksestä ja sen toiminnasta.